AK Parti Gebze 7. Olağan Kongresi, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu heyecanlı bir atmosferde geçen kongrede mevcut İlçe Başkanı Recep Kaya ve Hüseyin Kurt karşı karşıya geldi. Kongrede 428 delege sandığa gitti. Sandıktan 292 oy Recep Kaya'ya, 115 oy Hüseyin Kurt'a giderken 8 oy geçersiz sayıldı. AK Parti Genel Merkezi’nin aday gösterdiği mevcut başkan Kaya, yeniden seçilerek AK Parti Gebze İlçe Başkanı oldu.
KONGREYE KATILIM YOĞUN OLDU
Ekrem Gökçeker’in divan başkanlığını yaptığı kongreye, AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Mehmet Akif Yılmaz ve Sami Çakır’ın yanı sıra İl Başkanı Şahin Talus, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyük göz, diğer belediye başkanları, ilçe başkanları ve partinin önde gelen isimleri katıldı.
KURT, "DAVAMIZ KAZANDI"
Yapılan seçim sonucunda AK Parti Gebze İlçe Başkanı olan Recep Kaya güven tazeledi. Seçim sonuçlarına göre 415 delege oy kullanırken Recep Kaya 292 oy, Hüseyin Öztürk ise 115 oy aldı. 8 oy geçersiz sayıldı. Daha önceki söylemlerinden kongreden ne sonuç çıkarsa çıksın kardeşliğin kazanacağını vurgulayan Hüseyin Kurt, oylar açıklandıktan sonra yaptığı açıklamada sözünü yineleyerek, “Sonuç ne olursa olsun davamız kazanacak dedik ve davamız kazandı.” dedi.
KAYA, “SÜRECİ CANLANDIRDI”
Oldukça ilgi çeken kongreden bir kez daha başkan olarak çıkan Recep Kaya, rakibi Hüseyin Kurt’un kongre sürecine canlılık kattığını belirtti. Kaya, “Bazı anlar duygusaldır. Hüseyin Kurt kardeşim bu sürece renk ve zevk katmıştır. Teşkilatın canlanmasına vesile olmuştur. Eksiklerimizi gidererek kardeş olacağız. Birlikte büyük zaferler göreceğiz.” dedi. AK Parti Kocaeli İl Başkanı Talus ise konuşmasında, “Birlik beraberlik içerisinde kongre yaptık. Bu samimiyet ve birlik beraberliğe teşekkür ediyorum. Ak Parti bu kongreden güçlenerek çıkmıştır.” İfadelerini kullandı.