MÜSİAD heyeti, TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi’nde yer alan Marmara Araştırma Merkezi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette yürütülen faaliyetler anlatılırken, yapılabilecek işbirlikleri görüşüldü. Toplantıya MÜSİAD Genel Başkan Yardımcıları Burhan Özdemir, Osman Çalışkan ve Abdurrahman Uzun, MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Erkan Gül, Abdullah Eriş ve Altuğ Karataş, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, TÜBİTAK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İhsan Taşer, TÜBİTAK Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ali İşler, TÜBİTAK MAM Başkanı Prof. Dr. Burcu Özsoy, TÜBİTAK BİGEM Başkanı Ali Görçin, TÜBİTAK UME Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çetintaş, TÜBİTAK RUTE Müdürü Dr. Tolgahan Kaya, TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş, TÜBİTAK Marmara Teknokent A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Ali Okur, TÜBİTAK MAM Başkan Danışmanı Gökhan Yetkin, TÜBİTAK BİGEM Başkan Yardımcıları Celal Mızrak ve Sadullah Uzun katıldı. Toplantıda, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından TÜBİTAK’ı tanıtan bir sunum gerçekleştirildi. Sunumda, TÜBİTAK'ın geniş kapsamlı araştırma ve geliştirme faaliyetleri, altyapısı ve bilimsel yetenekleri tanıtıldı.
YAKIN İŞ BİRLİĞİ YAPMAYI HEDEFLİYORLAR
TÜBİTAK'ın, Türk iş dünyası için inovasyon ve rekabetçilik alanlarında kilit bir rol oynadığını dile getiren Prof. Dr. Mandal, iş dünyası ile TÜBİTAK arasında; Türkiye'nin teknolojik dönüşüm ve inovasyon alanındaki potansiyelini en üst düzeye çıkarmak amacıyla, iş birliği fırsatlarının daha çok geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. TÜBİTAK’a bağlı Merkez Başkanları ve Enstitü Müdürleri tarafından Merkez ve Enstitülerin faaliyet alanları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi paylaşımları ve sunumlar gerçekleştirildi. Mandal, Türkiye’de üye sayısı, ülke çapında yaygın şubeleri, güçlü kurumsal yapısı ve çalışma ciddiyeti ile öne çıkan MÜSİAD’ın bu konulardaki görüşleri ve iş birliği önerilerinin önemine vurgu yaparak, yakın iş birliği yapma isteğini dile getirdi.
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAKLAR
MÜSAİD Başkan Yardımcısı Burhan Özdemir tarafından MÜSİAD’ın faaliyet alanları, yurtiçi ve yurtdışındaki teşkilatlanması, TÜBİTAK’ın bilgi ve insan kaynağından nasıl yararlanabileceği konularında sunum gerçekleştirildi. MÜSİAD ve TÜBİTAK MAM arasındaki bu önemli ziyaret, Türkiye'nin bilim ve teknolojiye dayalı büyümesini desteklemek ve ülkenin uluslararası arenada daha güçlü bir oyuncu olmasına katkı sağlamak amacıyla atılan önemli bir adım olarak dikkat çekiyor. Her iki taraf da, bilimsel bilgi ve teknoloji alanındaki iş birliğini geliştirerek Türkiye'nin geleceğine ışık tutmayı hedefliyor.