CHP Genel Başkanı Özgür Özel Gebze’ye geliyor. Pazar günü Gebzelilerle bir arada olacak olan Özel, buradan ‘Geçinemiyoruz’ diye iktidara seslenecek. Konuyla alakalı miting alanını yerinde denetleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve beraberindeki heyet ilçe başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Aytekin’in yanı sıra Kocaeli Milletvekili Nail Çiler, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ilçe başkanları hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, “Sayın genel başkanımız Özgür Özel’in katılımıyla Gebze’mizde ‘Geçinemiyoruz’ mitingi yapacağız. Onun öncesinde değerli basın emekçilerimizle bir araya gelip değerlendirme yapalım istedik. Bu toplantının akabinde ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız ve genel başkan yardımcılarımızla birlikte süreçle alakalı bir planlama toplantısına geçeceğiz. Katılımız için teşekkür ederiz” dedi. Orhan, akabinde sözü CHP Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’e verdi. Aytekin şunları kaydetti;
‘SEÇİM BİTTİ’ DİNLENELİM DEMEDİK
30 Haziran Pazar Günü saat 17:00’da Gebze’de yapacağımız mitingin organizasyonu ve örgütlenmesini yapmak amacıyla buradayız. Aynı zamanda toplumun dışlanmış, ötekileştirilmiş, geçinemeyenlerini ve onların temsilcileri olan örgütleri kurumları ziyaret etmek istedik. Bu çerçevede sendikalarla görüştük hafta sonu yapacağımız mitinge herkesi davet ettik. Miting alanını ziyaret ettik ve çeşitli temaslarda bulunduk. Gebze örgütümüzde sizlerle birlikteyiz. Arkadaşlar sizlerin de takip ettiği gibi 31 Mart’tan sonra Cumhuriyet Halk Partisi seçim bitti dinlenelim seçim kazanıldı keyfini çıkaralım demedi. Kampanyayı olanca hızıyla devam ettiren bir siyasi partiyiz. Toplumun hakkını alamamış çeşitli kesimlerin sesi soluğu olmaya devam edeceğiz. Bu sesi tek başımıza çıkarmıyoruz. Örneğin Türkiye’de bir atanmayan öğretmen sorunu var sayıları 1 milyonu bulan Türkiye’de okumuş üniversiteden mezun öğretmen olma hayali kuran anne babanın kıt kaynaklarıyla eğitimin almış 1 milyon genç atama beklerken kimi inşaatta çalışır kimi sokakta tezgâhtarlık yapar, kimi işsiz evde oturuyor. Kimi ise intihar edecek noktaya geldi. Cumhuriyet Halk Partisi öncelikle atanmayan öğretmenlerin sorunlarını onlarla birlikte İstanbul’da Sıraçhane Meydanı’nda miting yaptık.
GEBZE’DEN GEÇİNEMİYORUZ DİYECEĞİZ
Dünyanın her yerinde insanlar çalışır didinir 20 yıl 30 yıl sonra emekli olur. Ondan sonraki hayatını da rahat ve huzur içinde geçirmek ister. Bu bir gerçek ama Türkiye’de bu gerçek ne yazık ki tam tersine işliyor. Emekli, emekli olduktan sonra çalışmak zorunda iş bulmak zorunda bırakılıyor. Çalışan emekli de çalışmayan emekli de ne yazık ki açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmiş durumda Türkiye’de. Türkiye’de bir ev kirası ortalama on bin TL. 10 bin TL ile geçinmek zorunda olan milyonlar var. Cumhuriyet Halk Partisi bu ülkenin bu gerçeğini de gördü ve onlarla birlikte Ankara Tandoğan’da emeklilerin sesi soluğu oldu. Devamında Türkiye tarım ülkesi bir tarım gerçeğimiz var ama tarımla geçinenlerin de bu ülkede geçinemediği ürününü toplayamadığı topladığını satamadığı bir gerçek var. Karadeniz çay bölgesi çay üreticilerin yoğun olduğu bir bölge geçimini çaydan sağlayan milyonların yaşadığı bir bölge Rize’ye gittik. Çay üreticilerinin sorunlarını dile getirdik onların sesi soluğu olduk. Devamında yine Türkiye bir buğday ambarı olabilecek bir ülke 785 bin kilometrekare vatan toprağının her karışında yetişebilecek bir üründür buğday. Ama bir yandan buğdayı ithal eden bir yandan buğday üreticisini açlığa mahkum eden bir ülke gerçeğimiz var. Trakya tarım ambarı. Trakya’da buğday üreticilerin sesi soluk olduk onlarla birlikte miting düzenledik. Şimdi bir başka gerçeğimiz var. O da şu, geçinemeyenler. Bu ülkede çalışan da geçinemiyor üreten de geçinemiyor işsiz zaten açlığa mahkum. Ülkede bir geçinememe gerçeği var. Geçinemiyoruz başlıklı bir emek mitingi düzenleyeceğiz 30 Haziran Pazar Günü Gebze’de saat 17’de geçinemeyenlerle emeklilerle, işsizlerle açlığa mahkûm edilmiş işçilerle, dar gelirlilerle bu ülkenin ötekisi ilan edilmiş yok sayılmış, görmezden gelinmiş, hak verilmemiş, hakkını alamamışlarla bir miting yapacağız.
HER PARTİYLE GÖRÜŞMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Kocaeli’nde ve etrafındaki bütün illerde arkadaşlarımız, örgütlerimiz, milletvekillerimiz bunun için çaba harcıyorlar çalışıyorlar. İnanıyorum bu mitingde Türkiye’nin bir gerçeğini daha görünür hale getirecek Cumhuriyet Halk Partisi. Biz bu ülkede milletin verdiği muhalefet görevini yapıyoruz. Bu ülkede seçimler yapılıyor. Millet bir iktidar partisi seçer ona der ki bu ülkeyi sen yöneteceksin. Türkiye’nin kasasını anahtarını sana teslim ediyoruz der. Muhalefete de der ki sen de bunu takip edeceksin denetleyeceksin, halkın sesi soluğu olacaksın der. Son seçimde biz birinci partiyiz. Birinci partini olmanın yükünü ve sorumluluğunu da sırtımızda o bilinçle ve dikkatle taşıyoruz. Bu ülkede başta kutuplaşmayı gidermek devamında toplumun ayrıştırılmasını ortadan kaldırmak, insanların şu partiden bu partiden şu partiye mensup, şu bölgeden bu bölgeden diye ayırt etmeden ülkesine ve milletine ihanet etmemiş herkesi Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit yurttaşı gören ve onun hakkını savunan bir partiyiz. Böyle olmaya devam edeceğiz. Ve biz yine bu düşünce ile Türkiye’de kurulmuş bütün siyasi partilerle iletişimi olan iletişime açık olan her kesimin partisi olmaya devam edeceğiz. Bu nedenle sayın genel başkanımız toplumu kucaklayan, toplumun yaralarına merhem olmaya çalışan çalışmalarıyla, önerileriyle, fikirleriyle ve mitingleriyle inanıyorum ki zamanında ve erken yapılacak ilk seçimde de Cumhuriyet Halk Partisi son seçimdeki birinciliğini genel seçimde iktidar olma hedefiyle yoluna devam edecektir.






