Daha önce birkaç kez haberini yaptığımız gibi, Kocaeli genelinde en çok Suriyeli Gebze’de yaşıyor. Gebzeli muhtarlar ile gerçekleştirdiği toplantıda konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Komşumuz Suriye’de yaşanan sorunlar nedeniyle buradaki insanlar ülkelerini terk etmek zorunda kaldılar. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kocaeli’de de Suriye kökenli insanlar yaşıyor. Kocaeli’de de en fazla Suriyelilerin olduğu ilçelerin başında Gebze geliyor. Bu insanlarımızın toplumsal uyum içerisinde çalışmalarını sürdürmelerini hepimiz arzu ediyoruz. Hiç kimsenin suç işleme özgürlüğü yok, suçu kim işlerse işlesin gereği mutlaka yapılır.
KOCAELİ’DE OLUMSUZLUK YAŞAMADIK
Ancak zaman zaman bazı provokatif konular gündeme gelebiliyor. Muhtarlarımızın, kanaat önderlerinin, yöneticilerin bu konuda duyarlı olması, çok basit bir konuyu farklı noktalara taşıyabilecek mekanizmalara fırsat vermememiz gerekiyor. Bu anlamda da Kocaeli’nde bu güne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşamadık ama bu konuda herkesin duyarlı olması gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum" dedi.
GÜNDEM
Yayınlanma: 26 Şubat 2020 - 11:39
Gebze, Suriyeli konusunda rakipsiz
Dün Gebzeli muhtarlar ile gerçekleştirdiği toplantıda önemli açıklamalarda bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kocaeli’de yaşayan Suriyeliler hakkında bilgi verdi. Aksoy rakam paylaşmadı ama Kocaeli’de en fazla Suriyelinin olduğu ilçelerin başında Gebze’nin geldiğini söyledi.
GÜNDEM
26 Şubat 2020 - 11:39
İlginizi Çekebilir





