Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Kampüsü’nde yapımı tamamlanan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Gebze Sınav Koordinatörlüğü açılış törenine, Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Önceki Dönem MÜSİAD Gebze Başkanı Serkan Beyaz, MÜSİAD üyeleri ve üniversite idari personeli katılım sağladı. Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı gerçekleştiren Serkan Beyaz, ÖSYM binasına katkılarından dolayı üyelerine teşekkür ederek, hizmetlerin hayırlara vesile olmasını diledi.
“TOPLUMLARI AYAKTA TUTUYOR”
GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar ise, konuşmasında merkezin yapımında sergilenen iş birliğinin kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmesi gerektiğini belirtti. Sivil toplum kuruluşları ve iş adamlarının devletin üstünden yükü almasının, duyarlılık göstermesinin uygar toplumları ayakta tuttuğunu belirtti.
BİNAYI ZİYARET ETTİLER
Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz konuşmalarında kamu yararını gözeten bu hizmetin içinde olmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdiler. Dilovası Kaymakamı Metin Kubilay ile Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise konuşmalarında hayırlı olsun dileklerinde bulundular. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yaptığı konuşmada eğitime verdikleri desteklerden söz ederek, birlik beraberlik içinde bu tür eserleri arttırmayı istediklerini belirtti. Konuşmaların ardından protokol tarafından kurdele kesilerek bina ziyaret edildi.
YAKINDAKİ İSTANBUL İLÇELERİNE DE HİZMET VERECEK
Gebze Sınav Koordinatörlüğü binası, Gebze ve Darıca Belediyeleri’nin desteği ile Gebze MÜSİAD tarafından yapıldı. Ulaşım olanakları açısından merkezi bir konumda olan ÖSYM Gebze Sınav Koordinatörlüğü; Gebze dışında, Darıca, Çayırova, Dilovası, Tuzla, Kartal, Pendik gibi yakın ilçelere hizmet verecek.
