PKK lideri Abdullah Öcalan’a, örgütü lağvetmesi koşuluyla, "Umut hakkı için başvurması ve TBMM’de DEM Parti Grup Toplantısı'nda konuşması" için çağrı yapılması, Türkiye'de büyük yankı uyandırmıştı. Bu açıklamalara Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Gebze Şube Başkanı Salih Türk sessiz kalmadı. Türk konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Türk milletinin hassas değerlerine sahip çıkar dediğimiz kişilerin, utanç ve kızgınlıkla izlediğimiz ve hiç bir anlam veremediğimiz açıklamalar yapmasını, biz de acılar içerisinde takip ettik. Biz bu ülke için evlat, baba, kol, bacak, göz kaybettik. Bütün bunları teröristbaşı Öcalan affedilsin diye mi yaptık? 15 Ekim'de kaygılarımızı dile getiren bir basın açıklaması yaptık. Sinir uçlarımızı uyandırırlarsa, önünde duramayacakları bir sele maruz kalacakları konusunda, uyarılarımızı kamuoyuyla paylaştık.
MECLİS LOKANTASINDA YEMEK İKRAM EDELİM Mİ?
Biz şehit aileleri ve gaziler olarak, uluslararası dinamikleri, büyük projeleri ve çok bileşenli denklemleri de göz önünde bulunduruyor, bu sebeple örgütün silah bırakmasını ve terör örgütünün lağvedilmesini istiyoruz. Bu ülkede huzurun ve barışın hâkim olması en büyük dileğimizdir. Sanki Türk ordusu terörle mücadelede başarısız olmuş gibi, eli kanlı terör örgütü lideri, bebek katilinden medet umar şekilde, gazi meclisimiz çatısı altında konuşturulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir sonraki adımda meclis lokantasında yemek ikram edelim mi diyeceksiniz?”
“ŞEHİT ÇOCUKLARININ UMUTLARI DÜŞÜNÜLMEDİ”
Katillere umut hakkı tanımaya çalışanların, babaları ellerinden alınıp, mahrum bırakılan şehit çocuklarının, umutlarını hiç düşünmediğini belirten Türk, “Ülkemizin ve insanımızın değerlerini düşünmeden, cezaevlerinde terör sevici mahkûmlarla el sıkışmak, millet menfaatlerini hiçe sayarak, kumar masasındaymış gibi el yükseltmek de ne demek? Terörle mücadelede en büyük acıları yaşayan şehit aileleri ve gazilerin; tarihi bir fırsat penceresi olarak gördüğünüz açıklamalara, büyük tepki vermesi, bizce kişisel hesaplara kurban etmek değildir. Son yaşadığımız olaylar, şehit ailelerimiz ve gazilerimizin üzerinden de siyaset yapanların inandırıcılıklarını yitirmelerine sebep olmuştur. Geçmişte olduğu gibi bizlere yaşattıklarınız, bugünde tarihe, kalın harflerle yazılacaktır. Bunu her yerde ve en yüksek sesle haykıracağız. Sizleri Yüce Türk Milleti affetmeyecektir. Hele ki bizler asla affetmeyeceğiz” diye konuştu.