Açıklamasında Gebze’de yaşanan uzun süreli kesintilerin hem üretim tesislerini hem de haneleri olumsuz etkilediğini söyleyen YRP'li Kahraman, altyapı yatırımlarının artan nüfus ve sanayi yüküne ayak uyduramadığını belirterek, “Vatandaşın sorumluluğu değil; çözüm üretmek zorundayız. Elektrik, vatandaşın boykot edebileceği bir hizmet değildir, temel bir ihtiyaçtır. Bu yüzden sorun yaşandığında çözümü kamu eliyle sağlamak zorunludur. Ancak burada ciddi bir çelişki var. Hizmeti sunan özel firma keyfi davranabilirken, vatandaş çaresiz kalıyor ve faturayı belediyeye kesiyor.” dedi.
“MAĞDUR HALK, SUÇLU BELEDİYE OLUR”
Sepaş’ın yeni bir trafo veya altyapı yatırımı için belediyeden izin almak zorunda olduğuna dikkat çeken Kahraman, “Belediye izin vermezse hizmet gelmez ve belediye suçlu duruma düşer. Öte yandan Sepaş, ‘Burada yeterli abonem yok, yatırım yapmam’ diyerek sorumluluğunu yerine getirmezse yine mağdur olan halk olur ve suçlu olarak belediye gösterilir. Bu çifte standart, altyapı yatırımlarının önünü tıkamakla kalmayıp belediyeyi halk karşısında zor duruma sokuyor. Belediyenin hem firmalara ‘izin verme’ hem de ‘denetleme’ görevini hakkıyla yapması gerekiyor.” dedi.
“ÇALIŞMALAR EŞ ZAMANLI PLANLANMALI”
Kahraman, yalnızca elektrik değil, altyapı eksikliğinin trafik ve günlük yaşamda da ciddi sorunlara yol açtığını vurgulayarak şu ifadeleri kullandı, “Sepaş, Palgaz, Türk Telekom gibi kurumlar altyapı kazılarını planlarken keyfi davranıyor. Belediye bir çalışma yaparken ‘şu anda yeterli abonem yok’ diyen firmalar, aylar sonra abone artınca tekrar kazı yapıyor. O bölge yeniden kazılıyor, yol bozuluyor, elektrik kesiliyor. Olan vatandaşımıza oluyor. Bugünkü belediye yönetimi bu tabloyu yalnızca izliyor. Yol yapıyor ama o yolun altındaki kurumlarla koordinasyonu sağlamakta yetersiz. Yeniden Refah Partisi olarak diyoruz ki, altyapı çalışmaları eş zamanlı planlanmalı. Belediyenin görevi yalnızca asfalt atmak değil, altyapıyı akıllıca ve kalıcı çözmek olmalı. Aksi halde, yapılan her yol israftır.”
“BU, SADECE KONFOR MESELESİ DEĞİL”
Gebze’de vatandaşların yalnızca elektrik kesintileriyle değil, günlük yaşamda trafikte, kaldırımlarda ve sokaklarda da altyapı eksikliklerinin sonuçlarıyla mücadele ettiğini ifade eden Kahraman, özellikle yol ortasında bulunan kanalizasyon kapaklarının sürücüler için ciddi tehlike yarattığını söyledi. “Vatandaş arabasıyla giderken yolun ortasındaki kanalizasyon kapaklarından kaçmaya çalışıyor. Birinden kaçsa diğerine yakalanıyor. Bu, artık sadece bir konfor meselesi değil; açık bir güvenlik sorunu haline gelmiştir” diyen Kahraman, bu sorunların kurumlar arası koordinasyon eksikliğinin bir sonucu olduğunu vurguladı.
“TRAFİK GÜVENLİĞİNİ RİSKE ATIYOR”
Kahraman, kanalizasyon kapaklarının yol kotuyla uyumsuz yerleştirilmesi, asfalt kaplama sonrası gerekli ayarlamaların yapılmaması ve bazı kapakların tamamen çökmesi ya da yerinden oynaması nedeniyle araçların zarar gördüğünü, sürücülerin ani manevralar yapmak zorunda kalarak trafik güvenliğini riske attığını kaydetti. Belediye yönetiminin bu düzensizlikleri gidermekle sorumlu kurumları koordine etmesi gerekirken denetim görevini yerine getirmediğini belirtti.
Kahraman, yaşanan sorunların çözümü için şu önerileri sıraladı:
1- Gebze’de “Altyapı Koordinasyon Kurulu” kurulmalıdır.
2- Altyapı çalışmalarının koordinasyonu ve denetimi için, kurumların başına yerelde mülkî amir olan kaymakam atanmalıdır.
3- Yeni yapılan yollar 3 yıl kazı yasağı kapsamına alınmalı.
4- Tüm altyapı kurumları eş zamanlı çalışmaya zorlanmalıdır.
5- Belediye firmalara karşı edilgen değil, etkin olmalıdır.





