Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kentin sanatsal ve kültürel hayatına müzik ile anlam katan Oda Orkestrası yine uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir konsere imza attı. Oda Orkestrası “Doğudan Batıya Senfonik Tınılar” konseri ile doğu ve batının ezgilerini kentin en önemli tarihi mekanlarından biri olan Sırrı Paşa Konağı’ndan yükseltti. Konserde seslendirilen eserler, müziğin evrensel paydasında buluşurken, farklılıkların ahengini de gözler önüne serdi. Konuklar konserin sonunda Büyükşehir Belediye Orkestrası ile ona eşlik eden solistlerini dakikalarca ayakta alkışladı. Selim Sırrı Paşa Konağı’nın bahçesinde Cuma akşamı gerçekleşen konseri çok sayıda klasik müzik severin yanı sıra Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ali Yeşildal ve Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Raşit Fidan izledi.
ŞEF ENGİN ŞEN’DEN TEŞEKKÜR
Engin Şen şefliğindeki Oda Orkestrası’na, Büyükşehir Belediyesi ses eğitmenlerinden Tuğçe Erenci (solist), Zeynep Gök (klarnet) ve Engin Yaşar (keman) solist olarak eşlik etti. Ayrıca İncesaz Grubu ve Kültür Bakanlığı Sanatçılarından Emre Erdal (klasik kemençe), Murat Aydemir (Tanbur) ve Taner Sayacıoğlu (kanun) da Oda Orkestrası’na eşlik etti. Konser öncesinde Oda Orkestrası’nın Şefi Engin Şen tarafından konuklara konserin içeriği ve seslendirilecek eserlerle ilgili bilgi aktarıldı. Şen, konuşmasında kendilerini dinlemeye gelen Kocaelili klasik müzik severlere seslenerek, “Bugün de bizleri yalnız bırakmadınız. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Oda Orkestrası’na olan bu desteğiniz bizim için çok kıymetli. Bununla birlikte bizlerin her zaman yanında olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyakakın’a ve çok kıymetli yöneticilerimize de sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
İLK BÖLÜMDE SESLENDİRİLEN ESERLER
Üç bölümden oluşan konser, Erdal Tuğçular’ın “Renkler Suiti” eserinin çalınmasıyla başladı. Orkestra ardından şef Engin Şen’in bestesi olan “Sonsuz Düşler’i icra etti. Bu bölüm besteci J. Ivanovici’nin ünlü “Donauwellen Walzer” eserini seslendirilmesiyle sona erdi. İkinci bölümde Büyükşehir Belediye Konservatuvarı eğitmenleri Zeynep Gök (klarnet) ve Engin Yaşar (keman) solist olarak Oda Orkestrasına eşlik etti. Zeynep Gök, A. Piazzolla’nın ünlü Oblivion eserini seslendirirken, Engin Yaşar da Lovland’ın yine çok bilinen Secret Garden eserinin Adagio bölümünü icra etti. Büyük bir başarı ile eserleri seslendiren Konservatuvar eğitmenleri performanslarıyla konuklardan alkış aldı. Konserin son bölümü ise doğu-batı sentezinin adeta taçlandığı anlara sahne oldu. Bu bölümde Konservatuvar Ses Eğitmenlerinden Tuğçe Erenci, Oda Orkestrası ve Kültür Bakanlığı saz üstatları eşliğinde birbirinden güzel türkü, vals, tango ve Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Klasik müzik formatının eşlik ettiği Anadolu ezgileri, doğu ve batının senfonik ortamında farklılıkların zenginliğine anlam kattı. Konserin sonunda sanatçılara Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Doç. Dr. Ali Yeşildal tarafından teşekkür çiçeği takdim edildi.
EKMEK TEKNESİ İLE GELEN SÜRPRİZ
Öte yandan Oda Orkestrası konuklar için bir de sürpriz eser seslendirdi. Yayınlandığı yıllarda Türk izleyicisi tarafından büyük ilgi gören Ekmek Teknesi Dizisi’nin sevilen jeneriği çalındı. İncesaz’ın yorumuyla bilinen eser Oda Orkestrası tarafından başarı ile seslendirildi. Keman, viyola, viyolonsel, klarnet ve flüt enstrümanlarından meydana gelen Oda Orkestrası 25 kişiden oluşuyor. Oda Orkestrası içerisinde müzik öğretmenleri, Büyükşehir Belediye Konservatuarı öğrenci ve eğitmenleri ile müzik bölümü mezunları bulunuyor. Tüm Oda Orkestrası üyelerinin, hayatlarının bir döneminde Kocaeli’nde yaşamış olmaları ise ortak özellikleri arasında yer alıyor.