Kocaeli’nin nüfus bakımından en yoğun bölgelerinden biri olan Gebze bölgesinde yüz binlerce vatandaşın temel sağlık hizmetlerine erişimde büyük sorunlar yaşadığını belirten Çiler, mevcut altyapının ihtiyacı karşılamadığını ve halk sağlığının ciddi risk altında olduğunu söyledi. Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yalnızca tabelada “eğitim ve araştırma” unvanına sahip olduğunu vurgulayan Nail Çiler, hastanenin “eğitim ve araştırma” unvanına sahip olmasına rağmen bu statünün gerektirdiği hizmet kalitesinden uzak olduğunu vurguladı. Çiler, “Yaklaşık 500 bin kişinin yaşadığı Darıca’da sadece tek bir hastaneye mahkûm edilen vatandaşlarımız var. Tabela var ama içerik yok. Ne yeterli uzman doktor var ne de yoğun bakım kapasitesi. Bu, halk sağlığını doğrudan etkiliyor.” dedi.
“ÇAYIROVA’DA HASTANE YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ”
Çayırova’da 200 yataklı devlet hastanesi projesinin 2017’den bu yana sürekli ertelendiğini hatırlatan Çiler, “2017 yılında müjdesi verilen hastane projesi, tam sekiz yıldır tamamlanamadı. 2021 yılında yapılan ihale de sonuçsuz kaldı. Şimdi 13 Haziran 2025’te yeniden ihale yapılacağı duyuruluyor. Bu, halkla alay etmektir. Eğer 2017’de bu hastane yapılsaydı, o hastanede doğan çocuklar ilkokula başlayacaktı. Çayırovalı vatandaşlarımız artık temel sağlık hizmetlerini alabilecekleri bir hastaneye kavuşmak istiyor.” diye konuştu. Gebze Köşklüçeşme Mahallesi’nde günde 1000’e yakın kişiye hizmet veren Aile Sağlığı Merkezi’nin depreme dayanıklılığı konusunda belirsizlik sürerken, merkezin boşaltılması yönünde baskı yapıldığı iddialarına değinen Nail Çiler, “30 bin nüfusa hizmet veren bir ASM var ve bu merkez için boşaltın deniyor. Bu gibi sağlık alanları ticari kaygılara değil, halkın hizmetine sunulmalıdır.” dedi.
“SOMUT İCRAATLAR GÖRMEK İSTİYORUZ”
CHP’li Çiler, Kocaeli’nin sağlıkta sınıfta kaldığını belirterek sözlerini şöyle sonlandırdı, “Bu kadar büyük ve sanayisi güçlü bir şehirde, vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorlanması kabul edilemez. Kağıt üzerindeki projeler değil, somut icraatlar görmek istiyoruz. Projelerin maketlerini değil, binaları görmek istiyoruz. Kocaeli halkı artık sabrının sonuna geldi. Verilen sözler tutulmalı, projeler hayata geçirilmeli. Biz CHP olarak bu sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Sağlık Bakanlığı, Kocaeli halkına verdiği sözleri artık yerine getirmelidir.”